Mat&Dryck

 

mat.jpg



Cannes erbjuder mer än 300 restauranger
varav ett tjugotal lyckats ta sig in i Guide Michelin och Gault et Millau
Guides. Längs strandpromenaden finns de privata strandremsor som tillhör
hotellen i Cannes. Restaurangerna som ligger där är dock öppna för alla.

Restaurang guides


I Cannes kan du få mat från hela världen; kinesiskt, japanskt,
italienskt, libanesiskt, spanskt, schweisiskt, afrikanskt m.m. Hungrig ska du
aldrig behöva vara här.



Mat är viktigt i Frankrike, och måltiderna avnjuts på bestämda
tidpunkter. Lunch serveras kl 12.00-14.00 och middag från kl 19.00. De flesta
fransmän inleder oftast middagen lite senare, vid åtta, nio-tiden.



I lite större städer på Rivieran finns det numera en hel del caféer och snabbmatkedjor
som serverar mat på lite mer udda tider, men det är inget man ska räkna med om
man gör utflykter till mindre byar eller städer på landsbygden. Cannes erbjuder
dig både pizza och hamburgare från de större kedjorna.



Det provensalska köket har blivit populärt världen över. En rätt som
kallas ”à la provençale” innehåller tomater eller tomatsås och är kryddad med
örtkryddor och vitlök. De provensalska örtkryddsblandningarna, s k ”Herbes de
Provence” innehåller basilika, timjan och rosmarin, och används i de flesta
rätter. En annan ingrediens som ingår i praktiskt taget alla sydfranska
maträtter är olivolja.



På Rivieran, precis som i övriga Frankrike har de flesta restauranger färdiga
menyalternativ som är mycket prisvärda. En trerätters meny inkl ett glas
husets vin kostar vid lunchtid från 9 euro, och på kvällen från 12 euro.



Sommartid är det är varmt på Rivieran, och törsten släcker man gärna med kylt
rosévin
från trakten, vilket ju också passar bra till de flesta maträtter.


vin.png



Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)